Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Alle tjenester

Sentral forskrivningsmodul

Sist oppdatert:

Sentral forskrivningsmodul (SFM) integreres i journalsystemet og gir helsepersonell tilgang til å rekvirere og ordinere legemidler.

Sentral forskrivningsmodul (SFM) er en nasjonal legemiddelmodul som utvikles, driftes og forvaltes av Norsk helsenett. Legemiddelmodulen integreres i ulike journalsystemer og gir helsepersonell med rekvireringsrett tilgang til å rekvirere og ordinere legemidler. SFM har også funksjonalitet for andre helsepersonellgrupper uten rekvireringsrett, og skal sikre at brukeren har støtte for sine arbeidsprosesser knyttet til legemiddelhåndtering.

Ved å bruke SFM får helsepersonell tilgang til e-resept, pasientens legemiddelliste (PLL), e-multidose, legemiddelreaksjoner og historikk. Informasjonen i SFM deles mellom aktørene i e-resept samhandlingskjede og skal bidra til samhandling mellom helsepersonellgrupper uavhengig av hvor pasienten befinner seg i helsetjenesten.

For leverandører

SFM Fullversjon

SFM fullversjon er en legemiddelmodul med brukergrensesnitt som leverandør integrerer i sin journalløsning.

Under finner du stegene for hvordan du som leverandør kan komme igang med SFM fullversjon. Vi ber deg sette deg godt inn i dokumentasjon før oppstart utvikling.

SFM Basis

SFM Basis er et API for leverandører som utvikler egen legemiddelmodul og som ønsker å forenkle kommunikasjonen med e-resept. Løsningen godkjennes gjennom verdikjede e-resept i Norsk helsenett. Under finner du stegene i hvordan du som leverandør kan komme i gang med SFM Basis.

For helsevirksomheter

Når din journalleverandør har integrert sitt system med SFM kan virksomheter ta i bruk SFM. Under finner du stegene for hvordan du som helsevirksomhet kan komme igang med SFM.

Nyttig informasjon

Tilbakemelding

Vi jobber kontinuerlig med dokumentasjonen på nettsidene. Dersom noe er uklart eller du har innspill til forbedringer, kontakt oss gjerne på kundesenter@nhn.no.

Fant du det du lette etter?