Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Kjernejournal

Vaksinasjoner i Kjernejournal

Norsk helsenett og Folkehelseinstituttet har i fellesskap laget en løsning som gir helsepersonell tilgang til pasientens vaksinasjonsoversikt i Kjernejournal.

Helsepersonell har behov for å vite vaksinasjonsstatus til pasienter de har til behandling i mange forskjellige situasjoner, og særlig nå som vaksine mot Covid-19 har blitt tilgjengelig. Kjernejournal vil, fra 23. januar 2021, ha oversikt over alle pasientens vaksiner, men det er vurdert som særlig viktig for risikovurderingen og oppfølging av pandemien at helsepersonell har oversikt over hvem som er vaksinert mot Covid-19, hvilke vaksiner og antall doser som er gitt.

I dag er den kun noen få journalsystemer som kan søke opp vaksinasjonsstatus fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK og da som en meldingsbasert løsning som innebærer en tidsforsinkelse på opptil 20-30 minutter. Journalsystemer som er integrert med Kjernejournal, kan nå hente frem vaksinasjonsstatus til pasienten i sanntid.

Alle vaksiner som er meldt inn til SYSVAK vil vises, ikke lagres, i Kjernejournal med informasjon om dose og dato, slik at denne informasjonen enkelt følger pasienten uansett hvor den er.

Vaksiner_KJ.jpg

Fant du det du lette etter?