Hopp til hovedinnhold
NHN

Norsk helsenett har brukere innen mange ulike deler av helse- og omsorgssektoren. For at hver kunde skal få et tilbud tilpasset sin situasjon, baserer vi vår prisstruktur på flere elementer.

Tre valgmuligheter for tilknytning for fastleger, tannleger, apotek og øvrige helseaktører

Sjekk med din fagsystemleverandør hvilken type tilknytning du trenger hvis du er usikker.

1. Helsenettilknytning hvor Norsk helsenett leverer helsenettlinje

Helsenettilknytning er en tjeneste som gir fysisk og logisk kobling mellom kommunikasjonspartnere i Helsenettet. Tjenesten leveres med båndbredder i området 20 Mb–100 Mb.

Helsenettilknytning leveres til virksomheten med en egen tilpasset Helsenett-ruter, i tillegg til sambands- og linje utstyr. Denne ruteren driftes av Norsk helsenett. Dersom utstyret feiler, vil Norsk Helsenett bytte dette innenfor gjeldene avtale med kunden. NHN har 24/7 kundesupport, monitorerer trafikken i Helsenettet, gjør feilsøking og bistår ved feil.

Leveringstid 8-10 uker.

Du betaler til Norsk helsenett (ekskl. mva):

Etablering: 12500,–
Medlemsavgift: 1214,– pr. md. pr. 01.01.2021
Samband/linje: fra 1250,– Avhenger av valgt båndbredde.

2. Helsenettilknytning når du allerede har internettlinje på kontoret.

Vi tilrettelegger for en løsning der mindre helseaktører selv kan velge egen sambandsleverandør (for eksempel den løsningen mange har gjennom husleien). Man overtar samtidig ansvaret for forbindelsen mellom NHN-ruter og Helsenettet. I praksis betyr dette at dersom helsenettforbindelsen går ned og du må ha hjelp til å få løst problemet med sambandet, ringer du internett-leverandøren din før du kontakter NHN.

Sikkerhets- og risikonivået ved tilgang til Helsenettet (og videre ut på internett) vil være det samme, uavhengig om du velger selvvalgt samband eller linje levert av Norsk Helsenett.

NB! Løsningen har begrensninger på hastigheten, den støtter maksimalt opp til 50 Mbit/s kryptert trafikk mot Helsenettet.

Leveringstid 4-5 uker.

Du betaler til Norsk helsenett (ekskl. mva):

Etablering: 12500,–
Medlemsavgift: 1214,– pr. md. pr. 01.01.2021
Månedspris: 700,– pr. md.

3. Helsenettilknytning hvor du får tilknytningen levert fra en ASP/online-leverandør*.

* ASP (Application Service Provider), er enkelt sagt hele kontoret gjennom en plugg i veggen.

Tilknytningen til Helsenettet skjer fra en tredjepartsleverandør. I denne løsningen er det tredjepartsleverandøren som leverer sambandet, linjen, til deg. Av Norsk helsenett får du oppføring i adresseregisteret og en EDI-adresse for sending og mottak av elektroniske meldinger.

Leverandører av helsenettlinjen skal være godkjent som leverandør av NHN. Sambandet blir fysisk levert til ASP-leverandører, som igjen lar kunder benytte det.

  • Leverandøren har ansvar for helsenettlinjen og at det til enhver tid er nok kapasitet for trafikken som skal gå der.
  • Andre tjenester som Norsk Helsenett har inkludert i sin standard helsenettilknytning, besørges av leverandørene.
  • Leveringstid avtales med leverandør.

Du betaler til Norsk helsenett (ekskl. mva):

Medlemsavgift: 1214,– pr. md. pr. 01.01.2021

Pris for sykehus

Pris for det enkelte sykehus er individuell, og baseres på ønsker og behov for hastighet og tjenester, samt faktorer som geografisk beliggenhet og utbygging av telenettet. Pris fås på forespørsel.

Pris for kommuner

Pris for den enkelte kommune baseres på innbyggertall i kommunen og ønskede/bestilte tjenester. Pris fås på forespørsel.