Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Helsenorge

Visuell identitet for Helsenorge

Helsenorges visuelle identitet skal bidra til at vi framstår helhetlig og tydelig i alle digitale og trykte flater både internt og eksternt.

Oversikt og bruk av de ulike profilelementene i Helsenorges visuelle identitet er beskrevet i profilhåndboken (pdf). Hvis du trenger informasjons- og markedsmateriell fra Helsenorge kan du bestille trykksaker direkte fra nettbutikken vår, eller selv laste ned produksjonsklare filer fra lenken under.

Helsenorges visuelle identitet på 1-2-3

Kun Helsenorges hovedlogo er tilgjengelig for nedlasting. Øvrige profilelementer kan ikke lastes ned, kopieres og benyttes uten Helsenorges samtykke. Se profilhåndboken vår (pdf) for komplett oversikt over Helsenorges visuelle identitet og retningslinjer for bruk av profilelementer.

Logo

Det finnes flere ulike varianter av Helsenorges logo. Trykk på ønsket filformat for å laste ned hovedlogoen i sort og hvit (negativ) utgave. Se side 21-28 i profilhåndboken for riktig bruk av logoen.

Filformater for skjerm Filformater for trykk

PNG

SVG

AI

EPS

Navnet Helsenorge

Helsenorge er et sammensatt egenavn. Det skrives i ett, med stor forbokstav i første ledd av navnet - Helsenorge. Unntaket er å skrive helsenorge.no når det refereres konkret til webløsningen. Navnet Helsenorge skal ikke oversettes til andre språk eller målformer (nynorsk). Se side 6 i profilhåndboken for mer informasjon om navnet Helsenorge.

Artikkelbilder

Bilder som brukes i artikler og presentasjoner er kjøpt fra eksterne leverandører, og kan derfor ikke benyttes av andre til egne formål. Se side 53-56 i profilhåndboken for mer informasjon om artikkelbilder og bildestil.

Farger

Helsenorges fargepalett er delt inn i 3 fargegrupper, "Blueberry", "Cherry" og "Neutral", som karakteriserer uttrykket vårt og bidrar til å gjøre merkevaren gjenkjennelig på tvers av alle kanaler og flater. Se side 30-32 i profilhånboken for mer informasjon om fargene våre.

Typografi

Source Sans er Helsenorges profilfont. Den skal brukes i alt materiell på tvers av Helsenorges kanaler og flater. Hvis Source Sans ikke er tilgjengelig, brukes Arial. Se side 29 i profilhåndboken for mer informasjon om profilfontene våre.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om merkevaren Helsenorge, vår visuelle profil eller enkelte designelementer? Har du ønsker og konkrete behov for å produsere Helsenorge profilartikler, trykksaker eller informasjon til bruk i digitale kanaler? Kontakt oss gjerne.

Fant du det du lette etter?