Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Vi har vunnet Digitaliseringsprisen

Sist oppdatert:

Norsk helsenett har vunnet pris sammen med flere gode samarbeidspartnere for arbeidet med de digitale løsningene som vi sammen utviklet for å håndtere koronapandemien.

Vi mottok prisenunder Digitaliseringskonferansen sammen med de andre aktørene i TISK-samarbeidet. Vi har tidligere mottatt Dataforeningens E-helsepris for TISK-samarbeidet

Bilde av fornøyde prismottakere, fra venstre Kjetil Vassmo Lund (Norsk helsenett), Roger Schäffer (FHI), Arve Paulsen (Helsedirektoratet), Nina Linn Skou Ulstein (Norsk helsenett) Mads Bjerke (Direktoratet for e-helse) og Torunn Marstrander (KS) Foto:Olav Skarsbø (Digdir)
Fornøyde prismottakere: Fra venstre Kjetil Vassmo Lund (Norsk helsenett), Roger Schäffer (FHI), Arve Paulsen (Helsedirektoratet), Nina Linn Skou Ulstein (Norsk helsenett) Mads Bjerke (Direktoratet for e-helse) og Torunn Marstrander (KS) Foto:Olav Skarsbø (Digdir).


Testing, isolering, smittesporing og karantene

TISK er en forkortelse for "testing, isolering, smittesporing og karantene". TISK-strategien er tidligere trukket fram som en viktig faktor for håndteringen av pandemien i Norge. For å lykkes med denne strategien, trengte vi en rekke digitale løsninger.

Ti aktører har samarbeidet om TISK

Arbeidet med å digitalisere sentrale prosesser i pandemiarbeidet er et samarbeid mellom Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet (FHI), Direktoratet for e-helse, KS, Sykehuspartner/Helse Sør-Øst, Skatteetaten, Politiet, Legeforeningen, Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) og Norsk helsenett.

Les mer om TISK-samarbeidet på Digitaliseringsdirektoratets nettsider

Verdig vinner

Digitaliseringsprisen skal løfte fram og hedre de beste eksemplene på offentlig digitalisering. Prisen deles ut av Digitaliseringsdirektoratet, og utdelingen fant sted 22. august under Digitaliseringskonferansen. Direktør Steffen Sutorius i Digitaliseringsdirektoratet overrakte prisen.

– Jeg vil gå så langt som å si at dette er fremtidens jobbmåte for å håndtere store samfunnsutfordringer og realisere regjeringens digitaliseringsstrategi. TISK IKT er en svært verdig vinner, sier Sutorius. Les mer om prisutdelingen på digdir.no

Takk for samarbeidet!

Fra Norsk helsenett var det Kjetill Vassmo Lund og Nina Linn Skou Ulstein som tok imot prisen. Kjetill er veldig fornøyd:

–Vi er veldig glad og stolt over å motta prisen, men vi er enda mer stolt over alt vi fikk til gjennom TISK-samarbeidet. Vi vil gratulere våre gode samarbeidspartnere med prisen, og ikke minst takke for et godt samarbeid!