Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Norsk helsenett har vunnet pris!

Sist oppdatert:

Norsk helsenett vinner Dataforeningens E-helsepris for arbeidet med TISK IKT, og vi mottar den sammen med en rekke offentlige aktører. Digitaliseringssamarbeidet TISK IKT har vært avgjørende i håndteringen av korona-pandemien i Norge.

TISK er forkortelse for testing, isolasjon, smittesporing og karantene. TISK IKT er et samarbeid om de digitale verktøyene som ble utviklet og tatt i bruk i forbindelse med TISK-strategien. Prisen ble delt ut på e-helsekonferansen 24. mars, og konferansen er arrangert av Dataforeningen.

Bilde fra utdelingen på e-helsekonferansen 24. mars.
Prisen ble delt ut på e-helsekonferansen 24. mars, og konferansen er arrangert av Dataforeningen.

Godt samarbeid

En stolt Johan Ronæs kunne torsdag formiddag motta prisen, sammen med en rekke sentrale aktører:

  • Camilla Stoltenberg (FHI)
  • Mariann Hornnes (Direktoratet for e-helse)
  • Hanne Tangen Nilsen (Sykehuspartner)
  • Benedicte Bjørnland (Politiet)
  • Steffen Sutorius (Digitaliseringsdirektoratet)
  • Nina Schanke Funnemark (Skatteetaten)
  • Gunn Marit Helgesen (KS)
  • Anne-Karin Rime (Legeforeningen)

De beste folkene ble satt til å løse oppgavene

Espen Nakstad holdt åpningsinnlegget på konferansen, hvor han forklarte hvorfor vi lyktes med TISK IKT. Nakstad trakk fram at det var de beste folkene fra mange aktører som ble satt til å løse utfordringene. Felles innsats mot en felles fiende, vilje til å ta risiko, og stor evne til oppfinnsomhet var noe av det Nakstad mente var nøkkelen til å lykkes. Han trakk fram hurtigtestportalen som et godt eksempel på oppfinnsomhet.

Takk for innsatsen og samarbeidet

Johan Ronæs er stolt av prisen, og stolt av innsatsen til et samlet Norsk helsenett:

– Store deler av Norsk helsenett har bidratt i arbeidet som ligger bak TISK IKT. Dette har vi fått til gjennom et tett og godt samarbeid med andre aktører i helsesektoren, og en rekke leverandører. Jeg vet at dette har krevd en ekstraordinær innsats fra mange, og jeg vil takke alle ansatte for deres bidrag. Denne prisen er til dere alle, understreker Johan.