Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Ny innlogget forside på Helsenorge, og ny fastlegeinngang!

Sist oppdatert:

Ny innlogget forside

I Helsenorge-leveransen som kom onsdag 28. februar, kom det en ny forside på Helsenorge etter innlogging. Med den nye forsiden har vi flyttet fastlegepanelet dere kjenner godt, inn på en egen side for fastlegetjenestene. Den nye fastlegeinngangen finner du ved å trykke på knappen «Fastlegen din». Vi har i tillegg gjort lenken til helsekontakter mer synlig, på lik linje med fastlegen.

Ny innlogget forside på Helsenorge.png
Bilde: Ny innlogget forside på Helsenorge

Nye knapper på forsiden

Vi har nå også lagt til tre nye knapper på forsiden, som vil være synlig for alle innbyggere til enhver tid. Hvis en kommune eller annen aktør tilbyr timebestilling, reseptfornyelse eller kan motta meldinger, vil det også være mulig å kontakte aktøren ved å trykke på disse knappene. Hvis ingen tilbyr tjenesten, vil innbygger få beskjed om dette når de trykker på knappen.

Ny fastlegeinngang - Fastlegen din

Hvis innbygger trykker på «Fastlegen din» og fastlegen tilbyr tjenester på Helsenorge, blir innbygger sendt til den nye siden «Fastlegetjenester». På denne siden vil alle tjenestene fastlegen tilbyr være synlige. Hvis fastlegen deaktiverer en tjeneste, fjernes den også fra denne siden.

Ny fastlegeinngang.png
Bilde: Ny fastlegeinngang på Helsenorge

Den nye forsiden gir en bedre oversikt over tjenestene du som fastlege tilbyr. Dette skal hjelpe innbygger å velge riktig kontaktmåte, slik at færre innbyggere velger feil tjeneste når de kontakter fastlegen.

Hvis fastlegen ikke tilbyr tjenester på Helsenorge, vil innbygger bli sendt til informasjonssiden om fastlegen. Her vil det stå informasjon om at «Din fastlege tilbyr ikke timebestilling og dialog på Helsenorge, men kan ha andre digitale kontaktmuligheter på sin hjemmeside».

Informasjonsside om fastlegen dersom fastlegen ikke tilbyr tjenester på Helsenorge.png
Bilde: Informasjonsside om fastlegen dersom fastlegen ikke tilbyr tjenester på Helsenorge

Veiledningsmateriell for fastleger er oppdatert på nhn.no.