Hopp til hovedinnhold
NHN

SyntPop er en selvbetjeningsløsning for syntetiske testdata, tilpasset helsesektorens behov for test og kvalitetssikring.

SyntPop gjør det enkelt å finne og produsere testdata. Den gir mulighet til å lage egeneide, reserverte testpersoner, som kan endres av bruker ut ifra behov.

Tar over for TestAbel og PREG Edit

SyntPop er under utvikling og vil gjøres tilgjengelig for medlemmer av Helsenettet i løpet av 2023, med bruk av HelseID påloggingsløsning.

Testverktøyet TestAbel og PREG Edit erstattes av SyntPop, på grunn av overgang til Persontjenesten og avvikling av Personregister PREG fra 31.12.2025. Les mer om PREG - Endringer i testdata hos Norsk helsenett.

Fram til SyntPop blir tilgjengelig kan testpersoner reserveres og endres ved bruk av Reservert Testdata API.

Hva er SyntPop?

SyntPop benytter testpersoner fra Persontjenesten sitt eksterne testmiljø (ET miljø). Det benyttes syntetiske personidentifikatorer, som sikrer at personidentifikatorer i testmiljøet ikke vil kunne eksistere i produksjon.

Persontjenesten inneholder testpersoner fra det syntetiske folkeregisteret (Test-Norge) og reserverte testpersoner, som har personidentifikatorer med henholdsvis +80 og +65 på måned.

Testpersonene berikes med tilleggsinformasjon fra kilder som for eksempel Helsepersonellregisteret (HPR), Kontakt- og reservasjonsregisteret (KRR), Fastlegeregisteret (FLR).

Demo av SyntPop (video)

Spørsmål?

Send e-post til

Fant du det du lette etter?