Hopp til hovedinnhold
NHN

Skylab er en virtuell skybasert testinfrastruktur, som vi tilbyr alle kunder og tredjepartsleverandører i Helsenettet. Formålet er effektiv etablering og drift av infrastruktur som brukes til test og kvalitetssikring av applikasjoner og digitale tjenester i helsesektoren.

Tjenesten kan redusere behovet for egen testinfrastruktur hos våre kunder og samarbeidspartnere, og dermed også redusere kostnader. Tjenesten kan benyttes til formål som opplæring i tillegg til hovedformålet som er test og kvalitetssikring.

Om tjenesten

Skylab tilbys som en "Infrastructure As A Service (IAAS)"-tjeneste på vår allmenn sky plattform.

Virtuelle maskiner opprettes etter kundens spesifikasjon, og er tilgjengelig for kunden, dog uten oppetidskrav (SLA). Her kan du lese mer om hvorfor Norsk helsenett SF (NHN) satser på sky-tjenester.

Norsk helsenett sørger for maskinvare og nødvendige tilganger til eventuelle eksterne tjenester og/eller applikasjoner, samt daglig drift av maskiner inkludert sikkerhetspatching.

Kunden står for installasjon av nødvendig programvare for det formålet Skylab skal benyttes til. Vi kan bistå med noe installasjon av nødvendig programvare/applikasjoner, men dette må avklares, bestilles og betales for.

Maskiner i Skylab når tjenester og applikasjoner både på internett og Helsenettet.
Kunden kommer inn på maskinen(e) ved å logge inn på NHNs Skylab dashboard.

Forutsetninger

Kunden må ha tilgang til internett for å kunne bruke Skylab-tjenesten, samt at brukertilgang til Skylab er etablert og invitasjon er mottatt. Det må signeres bruksvilkår for å ta i bruk tjenesten ved førstegangspålogging.

Målgruppe

Tjenesten er tilgjengelig for alle aktører som har kundeavtale, eller har tredjepartsleverandøravtale, med NHN. Skylab benyttes også for test og kvalitetssikring av nasjonale e-helseløsninger, slik som e-resept og kjernejournal. Vi jobber for å kunne tilby tjenesten for flere formål og målgrupper.

Vi hjelper deg

Kunde- og driftssenteret vårt er tilgjengelig døgnet rundt, hele året (24/7). Ta kontakt med oss på e-post eller på telefon 24 20 00 00.

Vi etterstreber å være så raske, effektive og løsningsorienterte som mulig for å tilgjengeliggjøre bestilt Skylab-miljø.

Risikovurdering

Norsk helsenett har risikovurdert tjenesten, og den kan eventuelt brukes som utgangspunkt for egen risikovurdering. Vår vurdering fokuserer på de tekniske aspektene rundt tjenesten. Bruken av tjenesten er den enkelte virksomhets ansvar.

Pris og bestilling

Ta kontakt med for informasjon om pris og bestilling av tjenesten.Skylab har en kostnad som vil være avhengig av kundens spesifikasjoner, samt bruksmønster.

Tilleggstjenester

NHN kan også bistå med å etablere testvirksomheter for test i Adresseregisteret, inkludert opprette organisasjonsnummer og e-post/EDI- konto. Send forespørsel om tilleggstjenester til kunde- og driftssenteret vårt.

Fant du det du lette etter?