Hopp til hovedinnhold
NHN

Informasjon om registrering av prøvesvar fra Covid-19 hurtigtester

Norsk helsenett, Helsedirektoratet, FHI, Helse Sør-Øst og Sykehuspartner har etablert en nettbasert tjeneste for registrering av prøvesvar fra Covid-19 hurtigtester. Tjenesten sikrer at meldeplikten til MSIS ivaretas, og gir pasienten hurtig melding om prøvesvar via Helsenorge.no. Pasienter som ikke har tilgang til Helsenorge.no (manglende norsk fødselsnummer, D-nummer eller BankID) kan få tilgang til prøvesvaret sitt via Hurtigtestportalen. Prøvesvaret vil også rapporteres tilbake til kommunens EPJ-system.Les mer om tjenesten i nyhetssak om hurtigtest.

Medlemmer kan bestille tjenesten

Klikk på en av lenkene nedenfor for å bestille tjenesten for registrering av prøvesvar fra hurtigtester Covid-19. Virksomheten må være medlem av Norsk helsenett for å kunne bestille tjenesten.

Ønsker du medlemskap i Helsenettet?

Teknisk informasjon om tjenesten

  • Tjenesten er nettbasert og benyttes via nettleser på PC eller nettbrett.
  • Det må åpnes for trafikk til https://hurtigtest.sykehuspartner.no
  • Krav til nettleser: Google Chrome eller Microsoft Edge.
  • Internett må være tilgjengelig når tjenesten benyttes. Tjenesten har ingen "offline"-funksjon

Autentisering og autorisasjon

Tjenesten benytter HelseID for autentisering. Dette betyr at personer logger seg på via ID-porten eller Buypass for å bruke løsningen.

Administrator har ansvar for å legge til og vedlikeholde personer som skal ha tilgang til tjenesten. En person som skal bruke løsningen må være lagt til i tjenesten på forhånd, og det er ikke anledning til å "låne" en bruker eller operere med fellesbrukere.

En person som er administrator kan også gis tilgang til å registrere prøvesvar, og det kan tilordnes flere administratorer per enhet.

Brukerstøtte

  • Norsk helsenett har brukerstøtte på tjenesten kl 08-20 på virkedager,
  • Feil og mangler rapporteres til 24 20 00 00.
  • Norsk helsenett har driftsberedskap 24/7 på løsningen.

Brukerveiledning

Mer informasjon om hurtigtest