Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Ressurstimebok

Bestilling av koronatest på Helsenorge

Kommuner som har aktivert ressurstimebok kan sette opp bestilling av koronatest på Helsenorge. På denne siden kan du aktivere eller endre timebestillingen.

Kan journalsystemet i kommunen motta innbyggers svar?

Innbyggere kan bli bedt om å fylle ut et skjema før de bestiller time til koronatest på Helsenorge. Kontakt deres journalleverandør for å finne ut om dere kan motta svarene fra disse skjemaene.

Om journalsystemet kan motta innbygger svar, kan det lønne seg å stille noen ekstra spørsmål i skjemaet før timebestillingen. F.eks.: Om innbygger oppgir hvilke symptomer de har når de bestiller koronatest, kan dette brukes til å fylle ut en klinikermelding ved positivt prøvesvar.

Kan ikke journalsystemet i kommunen motta innbyggers svar?

Da kan det lønne seg å stille innbygger færre spørsmål når de bestiller time. Da vet innbygger at de selv må si ifra om viktig informasjon når de møter til timen. Innbygger slipper også å fylle inn informasjon som ikke blir brukt.


Her er alternativene (aktivere eller endre)

Koronatest 1: Vanlig veiledning (standard)

(Skjemaet sender innbyggers svar til journalsystem som kan motta.)

Stiller spørsmål om symptomer, nærkontakter og reiser.


Koronatest 2: Symptomskartlegging

(For journalsystem som kan motta innbyggers svar.)

Stiller utfyllende spørsmål om symptomer som kan brukes til å fylle ut klinikermelding ved positivt prøvesvar. Ber de som har vært i utlandet om å oppgi dato for innreise til Norge.


Koronatest 3: Symptomskartlegging og begrenset kapasitet

(For journalsystem som kan motta innbyggers svar)

Stiller utfyllende spørsmål om symptomer som kan brukes til å fylle ut klinikermelding ved positivt prøvesvar. Spør også om dato for evt. innreise til Norge. Ber innbyggere uten mistanke om covid-19 vurdere andre testtilbud. F.eks. innbyggere som trenger test i forbindelse med reise eller arrangement.


Koronatest 4: Begrenset kapasitet

(For journalsystem som ikke kan motta innbyggers svar)

Ber innbyggere uten mistanke om covid-19 vurdere andre testtilbud. F.eks. innbyggere som trenger test i forbindelse med reise eller arrangement.


Koronatest: Ingen skjema

(For journalsystem som ikke kan motta innbyggers svar)

Om journalsystemet i kommunen ikke kan ta imot innbyggers svar kan det lønne seg å fjerne skjema foran timebestilling. På denne måten vet innbygger at de selv må si ifra om viktig informasjon når de møter til time. Innbygger slipper også å fylle inn svar som ikke blir brukt videre.


Finner du ikke et skjema som passer?

Vi ser stor nytte i tilbakemeldinger fra kommuner og tar gjerne imot innspill og forslag til endringer i skjemaene. Merk at ikke alle endringsforslag blir implementert.

Ønsker dere at vi utvikler et nytt skjema for dere?

Merk at vi i hovedsak lager nye skjema slik at de kan bli tatt i bruk av flere kommuner.

Fant du det du lette etter?