Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til E-resept

Reseptformidleren flytter til Norsk helsenett

Reseptformidleren produksjon (RF) flytter til Norsk helsenett (NHN) 14. september 2024.

Flyttingen medfører at det kommer nye IP- og DNS adresser for RF produksjon. Denne nettsidens formål er å gi oppdatert informasjon om flytteprosessen og hva som må gjøres fra deres side.

Plan for flytting til NHN

NHN flytter RF produksjon 14.september 2024. Det blir nedetid fra kl 23:00 14. september til kl 04:00 15. september. Det kommer nye varslinger i god tid før dette. De nye DNS adressene for RF produksjon publiseres 23. september og er da klar til å tas i bruk.

Norsk helsenett vil benytte midlertidig proxy slik at dere fortsatt får kontakt med produksjonsmiljøet med gamle DNS-adresser i en begrenset periode etter flyttedato. Det gir dere i sektor tid til å gjennomføre deres aktiviteter på egne løsninger. Det er leverandørenes ansvar å sørge for at deres kunder opprettholder kontakt med RF produksjon når NHN slår av den midlertidige proxy-løsningen.

Hva skal til for å opprettholde kontakt med reseptformidleren?

  • Åpne for utgående trafikk mot IP segment til NHN Privat Sky
    NHN holder på å etablere nytt driftsmiljø på nye IP segment. Andre tjenester som er planlagt i produksjon, vil også tilhøre det nye IP-segment på Helsenettet.
    Dere må derfor åpne for utgående trafikk på hele IP-segmenter.
    Helsenettpublisering - IP-segment 83.118.132.0/22.
  • Endre URL'ene som benyttes for å få kontakt med RF produksjon
    Vi har nye DNS navn på webservicene til RF produksjon. De nye DNS navnene og URLene til webservicene bli publisert på E-resept dokumentasjon - teknisk miljø 23. september.

Det er leverandører som er ansvarlig for å sørge for at deres kunder oppnår kontakt med reseptfomidleren produksjon etter at NHN slår av midlertidig proxy-løsning. Alle leverandører må ha planer for overgangen for sine kunder. Overgangen til nye URLer må gjøres så snart som mulig etter 23. september.

Hvordan teste at dere har riktig åpning i brannmur?

Vi har laget en løsning som gir dere mulighet til å teste om dere har åpnet for utgående trafikk mot IP segmentet til NHN Privat Sky, og dermed kan nå de publiserte tjenestene i ulike miljø i RF.
Testside tilgjengelig via helsenettlinje: https://sjekk-ip.reseptformidleren.no/

Opplever dere ingen tilgang til testsider eller annet testresultat enn ønsket mot RF miljø?

Under "Spørsmål og svar" finner dere tips til hvordan rette dette og teknisk informasjon. Informasjonen er rettet mot teknisk personell, deres kontaktpunkt dersom det oppleves problemer er lokal driftsleverandør/IT support eller ASP/journalleverandør.

Spørsmål og svar