Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Samhandling på tvers av helsesektoren blir stadig viktigere

Sist oppdatert:

Vellykket gjennomføring av Samhandlingsdagen 2023

Den 7. mars arrangerte Norsk helsenett Samhandlingsdagen. Her ble helsesektoren invitert til et arrangement hvor de selv fikk være med å sette agenda og kunne ta opp de temaene de er opptatt av.

– Vi ønsket at Samhandlingsdagen skulle være en arena for dialog om hvordan vi i fellesskap med helsesektoren og private aktører skal få til effektiv datadeling i sektoren, forklarer Odd Martin Solem, divisjonsdirektør helsepersonell i Norsk helsenett.

Gode diskusjoner på tvers av sektoren

Helsesektoren var bredt representert i tillegg til flere private aktører slik at de til sammen utgjorde en god miks for å diskutere dagens tema på tvers av helsesektoren og privat næringsliv.

– Vi er opptatt av å jobbe med å forbedre helsesektoren og se potensialet. Norsk helsenett er en svært viktig aktør, og framover det blir stadig viktigere med denne samhandlingen på tvers. Nettopp derfor synes jeg det var så fint at vi kunne diskutere her sammen med Norsk helsenett og representanter fra sektoren, sier Merete Tjøm, Senior Manager iDeloitte.

Bilde av Merete Tjøm, senior Manager i Deloitte.
– Norsk helsenett er en svært viktig aktør, og framover det blir stadig viktigere med denne samhandlingen på tvers, sier senior Manager i Deloitte, Merete Tjøm.

Ønsket å høre helseaktørenes egen stemme

Open Space var et nytt konsept for mange, og det er ikke så vanlig å gjennomføre seminarer på denne måten. Samhandlingsdagen valgte denne uformelle og dynamiske metoden hvor deltakerne selv setter agendaen for å inkludere og invitere til dialog.

– Vi valgte Open Space-formatet, fordi vi ønsker å høre helseaktørenes egen stemme: Hvordan kan vi bidra til å gjøre arbeidshverdagen til helsepersonell mer effektiv, slik at de kan bruke mer tid på pasienter, forklarer Solem.

Dette ble svært populært og godt mottatt av deltakerne. Norsk helsenett vurderer nå hvordan videreføre Open space i ulike forum sammen med sektoren, og hvordan følge opp innspill og bidrag.

Gode diskusjoner om utfordringer og mulige løsninger

– Open Space er et utrolig spennende konsept som lar oss få snakke om de tingene vi synes er inspirerende. Vi får lov å snakke om der hvor skoen trykker, og vi finner løsninger sammen. Det var spennende å få jobbe med de temaene vi brenner for, og finne løsninger sammen med andre og bli kjent med folk på tvers av sektoren. Det var utrolig spennende å få diskutere hva som skal til for å bringe helsesektoren framover og løse de utfordringene vi ser i dag og leser om i media hver eneste dag, avslutter Tjøm.

Samhandlingsdagen er en viktig arena for å diskutere utfordringer og mulige løsninger. Alle innspill og diskusjoner gir gode innspill og føringer for hva som er viktig for å kunne skape gode løsninger når vi skal møte framtidens utfordringer i helsesektoren.

Bilde av Odd Martin Solem, divisjonsdirektør divisjon helsepersonell i Norsk helsenett.
– Vi håper at dette arrangementet inspirerer til flere konstruktive samtaler om hvordan Norsk helsenett sammen med de andre aktørene kan bidra til at helsepersonell har den informasjonen de trenger når de trenger den, sier divisjonsdirektør Odd Martin Solem.

Et lite tilbakeblikk fra Samhandlingsdagen 2023