Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Norsk helsenett er statens beste lærebedrift i 2020

Sist oppdatert:

I dag ble Norsk helsenett tildelt prisen for årets beste statlige lærebedrift 2020. De utmerker seg blant annet ved å ha god faglig og sosial oppfølging av sine lærlinger i læretiden.

Lærlinger og ledelse med diplom og sjekk.
Fra venstre lærling Jakob Næss, direktør for HR og kommunikasjon Synnøve Farstad, administrerende direktør Johan Ronæs, seksjonsleder HR Sanna D. Granbo og lærling Håkon Reppen.

– Det er en glede å kunne gratulere Norsk helsenett med denne prisen! Vi vet at det har vært ekstra krevende å skaffe seg lærlingplass i koronaåret 2020. Jeg er derfor imponert over at Norsk helsenett har klart å styrke sin lærlingordning gjennom dette spesielle året, sier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister.

Lærere på hospitering

Prisen for beste statlige lærebedrift ble etablert i 2016. Hensikten med utmerkelsen er å løfte frem gode eksempler på rekruttering og oppfølging av lærlinger, fremme arbeidet med å øke antallet lærlinger i staten og å gjøre arbeidet med lærlinger i staten bedre kjent.

Nicolai Astrup
Kommunal- og moderniseringsminister Nicolai Astrup. Foto: Torbjørn Tandberg KMD

Norsk helsenett har god faglig og sosial oppfølging av sine lærlinger i læretiden. Flere av deres lærlinger har fått fast jobb etter endt læretid. Og de jobber systematisk for å samarbeide med videregående skoler, blant annet ved å ha lærere på hospitering. Dette gir lærerne god innsikt i hvilken kompetanse arbeidslivet trenger, slik at de kan følge opp elevene på en enda bedre måte.

Norsk helsenett har hatt en svært viktig rolle i å levere kritiske tjenester til helsesektoren og helseforvaltningen under koronakrisen. Gjennom pandemien har de økt kapasiteten på hjemmekontorløsningen fra 2 000 til 20 000 samtidige brukere. Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet er blant kundene, og det var Norsk helsenett som sørget for at de kunne jobbe på hjemmekontor fra den ene dagen til den andre etter 12. mars. I dette arbeidet har lærlingenes innsats vært viktig.

– Jeg er imponert over hvordan Norsk helsenett følger opp sine lærlinger, både faglig og sosialt, ved sine kontorer i Oslo, Trondheim og Tromsø. Flere av lærlingene har fått fast jobb etter endt læretid. Dette gjør Norsk helsenett til et godt eksempel for andre lærebedrifter, sier Astrup.

Glad for prisen

Norsk helsenett ble et statsforetak i 2009, og startet med lærlinger i 2014. De er både glad og overrasket over prisen.

– Vi bestemte oss for å bli en skikkelig god lærebedrift da vi startet for seks år siden, med tett faglig oppfølging av lærlingene, og nært samarbeid med lærer og lærestedet. Vi legger stor vekt på at lærlingene skal få passe krevende oppgaver, og inkluderer dem i arbeidsmiljøet, sier administrerende direktør Johan Ronæs.

Johan Ronæs
Administrerende direktør Johan Ronæs er glad og stolt over prisen

Dyktige lærlinger

I 2020 har lærlingene virkelig fått prøvd seg, ved at de har vært med å levere hjemmekontor og virtuelle møterom til blant andre Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og andre kunder.

– De har gjort en strålende jobb sammen med kollegaene i Norsk helsenett, sier Ronæs.

Prisen for årets statlige lærebedrift er 10 000 kroner og et diplom. Juryen har bestått av representanter fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Opplæringskontoret for statlige virksomheter i Oslo og Akershus (OK stat).