Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Koronasertifikat klart til innenlands bruk

Sist oppdatert:

Det norske koronasertifikatet er nå klart med grønt og rødt felt og kontrollside med QR-kode som gjør at det kan kontrolleres. Fra i dag kan det brukes til å passere grensen inn til Norge.

Det norske koronasertifikatet er nå videreutviklet til bruk i Norge slik at det kan kontrolleres mot en egen verifikasjonsløsning. Sertifikatet har også fått en utvidet kontrollside som kan brukes for innehavere av norsk koronasertifikat som passerer grensen inn til Norge.

Unntak fra karantene

Fra og med fredag 11. juni kl. 15 får fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene unntak fra innreisekarantene dersom de kan dokumentere dette gjennom norsk koronasertifikat.

Regjeringen vil senere gjøre flere beslutninger om hva sertifikatet kan brukes til.

Immunitet

Sertifikatet har i en tidlig versjon vært tilgjengelig siden i begynnelsen av mai, men inneholder nå også opplysning om immunitet etter gjennomgått koronasykdom i tillegg til opplysninger om vaksinasjon og eventuell negativ test siste sju dager.

To kontrollsider

Koronasertifikatet inneholder nå to kontrollsider; en for innenlands bruk (Norge) og en som heter utvidet kontrollside. Det er den siste som skal brukes ved grensepassering inn i Norge. Det er utviklet en egen verifikasjonsløsning som vil brukes av politiet ved grensepassering inn i Norge.

I begynnelsen av juli er det planlagt at en EU-tilpasset versjon skal være klar for bruk ved reiser til europeiske land. Ulike land kan ha ulike regler for innreise og disse kan sjekkes på Re-Open EU.

Logge seg på

Man kan logge seg på sitt eget koronasertifikat på Helsenorge.no for å sjekke om opplysningene om seg selv stemmer slik at det er klart hvis man senere trenger å bruke sertifikatet. På Helsenorge er mer informasjon om sertifikatet og lenke til pålogging.

Norsk helsenett har stått for den tekniske utviklingen av sertifikatet i tett samarbeid med Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Direktoratet for e-helse.