Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Helsenorge hele livet

Livet har mange faser. Vi tar vare på oss selv og våre kjære, men noen ganger trenger vi at andre tar vare på oss.

Du som innbygger bestemmer selv hvem som er sine nærmeste pårørende. Hvis det plutselig skjer noe er det trygt å vite at de du ønsker, har tilgang til informasjon om deg. Under kontaktinformasjonen din på Helsenorge kan du registrere dine pårørende og informere om hvordan de kan kontaktes.

39034949-caring-grownup-daughter-teaching-elderly-father-to-use.jpg
Bilde: Stockbilder

Over fem millioner innbyggere har tatt i bruk Helsenorge. Hvordan er det mulig? Mange synes dette tallet er høyt, og lurer på om det er reelt. De fleste voksne bruker Helsenorge selv, men for barn under 16 år er det foreldre som bruker tjenestene på deres vegne. I tillegg er det mulig å gi fullmakt, slik at en kan bli representert av andre på Helsenorge. Det er to typer fullmakt:

  1. En ordinær fullmakt representerer en hjelperrolle og erstatter ikke helseaktørens forpliktelser overfor innbyggeren fordi denne fremdeles har helserettslig samtykkekompetanse i behold.Eksempelvis kan jeg bistå min mor med å administrere timer på Helsenorge dersom hun gir meg fullmakt til dette.
  2. Pårørende til innbyggere som mangler helserettslig samtykkekompetanse, kan få tildelt fullmakt via fastlegen. En slik fullmakt er særlig aktuelt for bruk på vegne av psykisk utviklingshemmede barn eller demente foreldre.


Alle registrerte brukere har ikke et behov for å logge seg inn jevnlig. Men vi kan nå dem når behovet oppstår, gjennom en SMS som forteller innbygger om for eksempel en time eller et prøvesvar.

Og når det er over fem millioner registrerte innbyggere på Helsenorge når helsetjenesten – heldigvis – ut til veldig, veldig mange.