Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Digital dialog for fysioterapeuter og manuellterapeuter

Sist oppdatert:

Du som er fysioterapeut eller manuellterapeut med offentlig driftsavtale kan snart ta i bruk tjenester for digital dialog på Helsenorge. Produktoppdragsleder i Helsenorge, Stian Bjørshol, forteller om hva du kan få ved å bruke Helsenorge i din arbeidshverdag.

–Digital dialog bedrer tilbudet ditt til dine pasienter, og vil spare dere begge for tid. Pågangen på telefon kan reduseres når dine pasienter kan ta kontakt digitalt. Du kan kontakte eller svare pasienten digitalt på meldinger når du har mulighet, og kan gjennomføre timen digitalt i de tilfellene som ikke krever et fysisk oppmøte, forteller Stian.

Digital dialog via Helsenorge inkluderer tjenester for timebestilling, sende meldinger og gjennomføre e-konsultasjoner. Flere leverandører av elektroniske pasientjournaler jobber nå med å kunne tilby tjenestene til fysioterapeuter og manuellterapeuter som bruker de som leverandør.

Illustrasjonen viser en person som får behandling av en fysioterapeut. Pasienten ligger på behandlerens benk. Behandleren står bak benken og bøyer pasientens kne.
Illustrasjon: Norsk helsenett

– Enkelte journalleverandører har signalisert at de vil være klare for oppkobling med tjenesten sommeren 2024. Du kan ta kontakt med din EPJ-leverandør for å komme i gang, fortsetter Stian. Over 1000 fastlegekontor bruker digital dialog i dag.

Du som behandler har flere muligheter for å tilpasse din timebok. Du velger hvilke timer som gjøres tilgjengelig for bestilling, varigheten på timene og hvor langt frem i tid du ønsker å tilby timer. Med timebestilling på Helsenorge, vil det være enkelt for pasienten din å bestille og kansellere en time.

Har du spørsmål om dette, inviterer Stian deg til å ta kontakt via