Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Chris Guldberg blir direktør for kommunikasjon og bærekraft

Sist oppdatert:

Chris Guldberg, som er fra Trondheim, har de siste par årene hatt tilsvarende ansvar i Norges Sjømatråd. Han har bred strategisk og operativ erfaring, både nasjonalt og internasjonalt. Guldberg starter i Norsk helsenett 1. mars.

Chris Guldberg  foto: Knut Åserud
Chris Guldberg blir ny direktør for kommunikasjon og bærekraft i Norsk helsenett. Foto: Knut Åserud.

Chris Guldberg har lang og bred erfaring innen kommunikasjon, marked og bærekraft – områder som Norsk helsenett skal styrke fremover. Han har blant annet vært kommunikasjonssjef i Sintef og kommunikasjonsdirektør i EMGS, og han har også jobbet med kommunikasjon ved St. Olavs hospital. Administrerende direktør Johan Ronæs er godt fornøyd med at Guldberg nå vil bli en del av NHN-laget.

-Norsk helsenett har vokst kraftig, og vi har i dag blant annet ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, e-resept, kjernejournal og flere andre IKT-løsninger som bidrar til bedre helsetjenester. Vi knytter Helse-Norge sammen, og vårt formål er å sikre at helseinformasjon er tilgjengelig når den trengs, både for innbygger, helsepersonell, forskere og private leverandører. Det forutsetter at vi jobber systematisk og godt, også med kommunikasjon. Her er Guldbergs erfaring og kompetanse svært verdifull, sier Ronæs.

Chris Guldberg motiveres av Norsk helsenetts viktige samfunnsoppdrag og posisjonen som informasjons- og samhandlingsnav i helsesektoren. Han ser fram til å være med å realisere formålet med å gjøre helsedata tilgjengelig.

– At informasjonen er tilgjengelig på en sikker måte er avgjørende for pasientenes helsetjeneste, og for at helsepersonell skal få gjort sin jobb på en god måte. Ikke minst er det viktig for at private leverandører kan tilby sine tjenester for en bedre helsetjeneste. Jeg motiveres av samfunnsoppdraget, og gleder meg til å være med å sikre en bærekraftig helsetjeneste gjennom digitalisering, sier Guldberg.

Chris Guldberg overtar etter Synnøve Farstad, som etter åtte år i toppledelsen i Norsk helsenett nå skal jobbe mer operativt med ledertrening og coaching.

– Synnøve Farstad har vært svært viktig i oppbyggingen av Norsk helsenett, og satt tydelige spor. Med sin brede og allsidige bakgrunn har hun vært – og hun er en levendegjøring av den kulturen vi har og vil ha. Jeg er glad for at vi får nyte godt av erfaringene og kompetansen hennes. Norsk helsenett er i sterk utvikling og endring, og hun får en viktig rolle med å støtte lederne fremover, sier Johan Ronæs.

I forbindelse med at HR- og kommunikasjonsdirektør Synnøve Farstad går over i ny rolle, er funksjonen nå delt i to. Sanna Dyrkorn Granbo ble fra 1. oktober ny direktør for HR, mens Chris Guldberg tar over som direktør for kommunikasjon og bærekraft fra 1. mars. Dyrkorn har jobbet i Norsk helsenett i snart åtte år – først som HR-rådgiver og etter hvert som leder for HR-seksjonen.

– Sanna er et av våre ledertalenter som har gjort en svært god jobb de årene hun har vært hos oss. Hun er faglig dyktig og en viktig kulturbærer, og hun leder med stor troverdighet og integritet. Vi er opptatt av å legge til rette for at dyktige ansatte får større ansvar, og jeg er glad for at Sanna tok over stafettpinnen innenfor HR, sier Ronæs.