Hopp til hovedinnhold
NHN

Norsk helsenett bistår med utvikling og forbedring av IT-systemer ved å tilby driftskompetanse og driftsarkitekter, som kan inngå i utviklingsprosjekter.

Eksperter i Norsk helsenett og representanter for kundenes IT-infrastruktur, kan inngå i prosjekter for å sikre en bedre sammenheng mellom de utviklede produktene og IT-infrastrukturen disse skal inngå i. Dette omfatter både driftsarkitektur (nettverk, servere, lagring, osv.) og bruk av eksisterende databasesystemer, datakilder og integrasjonsmuligheter. Norsk helsenett har kompetanse på utviklingsmetodikk som sikrer korrekt og effektiv utvikling.

Utover dette tilbyr vi å sette opp utviklingsmiljø og test/QA-miljøer, enten disse er på egne servere eller i skyen, som lett og effektivt kan benyttes av dere til utvikling og test.

Deltjenester

IKT utviklingsstøtte

IKT utviklingsstøtte tilbys i forbindelse med utvikling av nye eller videreutvikling av eksisterende systemer, som dere benytter og som driftes av Norsk helsenett.
Vi i Norsk helsenett bistår med rådgivning og støttetjenester, men det er deres egne ressurser som utfører selve utviklingen.

Norsk helsenett bistår i utviklingen, og underveis stiller vi krav til infrastruktur, sikkerhet og systemer. Dette sikrer optimal drift, og sikrer at systemer overholder den overordnede arkitekturen til Norsk helsenett.

Tilgang til utviklingsmiljø

Vi leverer tilgang til utviklingsmiljø for våre kunder. Dette muliggjør utviklingsarbeid i egne tekniske miljø, enten disse er på egne servere eller i skyen. Deltjenesten inkluderer å tilgjengeliggjøre og forvalte disse utviklingsmiljøene.

Tilgang til test/QA-miljø

Tilgang til test/QA-miljø er en deltjeneste som gir tilgang til et miljø, enten på egne servere eller i skyen.

I dette miljøet gjøres all testing av endringer, oppgraderinger og nye applikasjoner før endringer/nye applikasjoner blir satt i produksjon.

Norsk helsenett sørger for drift og forvaltning av dette test/QA-miljøet, og i tillegg tilgjengeliggjør vi dette miljøet til brukere som trenger tilgang.

Dette krever at dere har nødvendige lisenser for å benytte denne tjenesten.