Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Helsenorge for fastleger

Aktiver videokonsultasjon via Helsenorge

Alle fastleger som tilbyr videokonsultasjoner kan aktivere en "videoknapp" på Helsenorge. Forutsetning for dette er at legekontoret har avtale med en videoleverandør som støtter integrasjon for fastlegetjenester på helsenorge. Per juni 2020 er dette Confrere og Visibacare.

Dette må du gjøre:

  1. Aktivere (og evt deaktivere) videoknapp for dine pasienter på helsenorge.no. Dette gjør legekontoret ved å sende en henvendelse til NHN kundesenter (kundesenter@nhn.no). Henvendelsen merkes "Videoknapp" og må ha informasjon om: For hver lege Her_id og lenken til videotjeneste, for eksempel https://olanormannslegesenter.confrere.com/OlaNormann?helsenorge).
  2. Tilpasse informasjon pasienter får når de klikker på videoknappen. Dette gjør du via kontrollpanelet i videoløsningen din. Hver lege kan redigere sin profil og sette for eksempel inn informasjon om åpningstider, som: "Merk at videokonsultasjon krever timeavtale", eller «Drop-in mandag, onsdag ,torsdag 15.00 -15.30 – øvrige tidspunkt må du ha foråndsavtalt time som lettest kan bookes direkte i timeboken på Helsenorge».

Hva gir det meg?

Hvis du slår på videoinngang vil pasienter på din fastlegeliste enkelt se at du tilbyr videokonsultasjoner, og kunne gå inn i ditt videoventerom i forkant av timeavtaler via helsenorge.no.

Årsaken til at fastleger har ønsket videoinngang via Helsenorge er:

  • Pasienter som er på din fastlegeliste vil tydelig se at du tilbyr videokonsultasjoner og kan gå inn i ditt videoventerom fra Helsenorge.no (de vil ikke se hverandre, men du vil kunne se listen av pasienter som venter).
  • Du kan oppleve redusert behov for å sende sms-invitasjoner med videolenke til pasienter før videokonsultasjoner, da noen av pasientene alt venter i venterommet. Merk at du fortsatt må sende invitasjon til pasienter som ikke selv går inn i videoventerommet.
  • Du kan hvis du ønsker tilby "drop-in"-tider for videokonsultasjoner enkelte dager eller tidsrom. Da vil du se hvem som venter og plukke dem inn når du er ledig.

Spørsmål noen fastleger har løftet er om videoknappen kan innebære et "direkteinngang" inn til legen, og uro for at pasienter kommer uten avtale når dette ikke er ønsket. Tiltak for å redusere risiko for dette, er at dere kan legge ut informasjon i videoventerommet pasientene går inn i som beskrevet over.

Hvordan ser det ut for pasientene?

I fastlegepanelet får innbygger opp knappen "Videokonsultasjon", evt i tillegg til andre kontaktmuligheter som vist under. Dersom din journal ikke støtter digitale tjenester på helsenorge.no vil du kun se videokonsultasjon-knappen.

Skjermbilde Min helse

For fastleger som bruker CGM og Pridok vil pasienter i tillegg kunne starte videotimen rett fra en planlagt timeavtale på Helsenorge.

Hva koster det?

Det er ingen ekstra kostnad forbundet med å aktivere videoknappen på Helsenorge, men legekontoret må ha lisens på en videoløsning selv.

Fant du det du lette etter?