Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Karriere

Tips til jobbsøkere

Jobbsøkerprosessen er tidkrevende. Derfor ønsker vi å gi deg noen tips, slik at du får vist frem dine kvalifikasjoner. Det hjelper oss med å vurdere om din kompetanse og dine ambisjoner matcher med det vi ser etter.

Hva ønsker du i din neste jobb?

Bruk litt tid på å tenke ut hva du ønsker i din neste jobb. Lag en visjon for deg selv. Hva er din nåværende kompetanse og hvilke kvalifikasjoner har du? Hva ønsker du å utrette på din neste arbeidsplass? Hva er dine ambisjoner? Dette kan gi deg klarhet i hvilke typer jobber du burde søke på.

Hva forteller vi i jobbannonsen?

Når du skriver søknadsteksten, bør du trekke frem de kvalifikasjonene du har som matcher med kvalifikasjonene i jobbannonsen. Du bør også skrive hvordan du mener andre kvalifikasjoner kan være positive for stillingen – vi ønsker oss mangfold og det er positivt med kandidater som har en utradisjonell bakgrunn. Få gjerne frem hva dine framtidsutsikter er og hvordan du mener at disse passer med jobben du søker på og Norsk helsenett. Kort sagt, hvorfor søker du på denne stillingen?

Dersom det er noe du ikke forstår i jobbannonsen, ring gjerne kontaktpersonen i annonsen og spør. Husk å sjekke søknadsteksten for skrivefeil før du sender den. Spør gjerne en venn om å lese gjennom søknaden først.

Din CV

Det finnes mange tips til hvordan skrive en god CV. Det som er viktig for oss er at CV-en er skrevet i omvendt kronologisk rekkefølge, og at du har med både jobberfaring og utdanning. Andre relevante og interessante kvalifikasjoner er også fint å ha med. Skriv en kortfattet oppsummering under hver arbeidsplass du har jobbet på, der du beskriver ansvarsområder, prestasjoner og hva du har lyktes med. Ofte er det nyttig å endre denne beskrivelsen ut ifra hvilken jobb du søker på – beskriv det som er relevant for oss å vite.

Gjør CV-en din oversiktlig og kortfattet. Da slipper vi å lete frem relevant informasjon. Gjør det enkelt for oss å finne navnet ditt og kontaktinformasjonen din. Legg gjerne ved linken til din LinkedIn-profil.

Gi oss gjerne en oversikt over din kompetanse innenfor IT. Hva slags programmer og verktøy har du kjennskap til, og på hvilket nivå ligger kompetansen din? Her kan du gjerne ta med kompetanse som ikke etterspørres i annonsen.