Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Helsenorge

Helsenorge for avtalespesialister

Informasjon som er nyttig for avtalespesialister, fysioterapeuter og manuellterapeuter på Helsenorge.

NHN jobber med at fysioterapeut og manuellterapeuter og avtalespesialister kan bruke time- og dialogtjenester på Helsenorge med pasientene sine. Løsningen forventes klar i løpet av 2021, avhengig av prioritet og andre pågående oppgaver.

I første omgang innebærer løsningen:

  • Innbygger kan se og bli varslet om timer og får mulighet til å avbestille time.
  • Det vil også være mulig å sende meldinger til innbygger.
  • For avtalespesialister krever det at journalsystem er integrert med Helsenorge, verifisert for funksjonalitet for avtalespesialister og at avtalespesialister har prosesser for å benytte løsningen.

Tekniske spesifikasjoner:

  • Løsningen bygger videre på funksjonalitet for fastlege der hver behandler velger hvilken funksjonalitet som skal støttes. Med dette får innbygger og behandler støtte for e-konsultasjoner, reseptfornyelser og administrative meldinger og innbygger kan se ledige timer og bestille.
  • For avtalespesialister vil det være noen tilpasninger.

Fysioterapeuter, manuellterapeuter og avtalespesialister må ha en avtale med det offentlige for å ta i bruk løsningen.


Bruk av tjenesten Digital Dialog Fastlege (DDFL) for andre leger som ikke er innbyggers fastlege

Tjenesten Digital Dialog Fastlege (DDFL) er utviklet til bruk av fastleger, ikke avtalespesialister eller andre helseaktører. Ved bruk av DDFL utenfor anbefalt/støttet bruk, kan det oppstå problemer med funksjonaliteten i Helsenorge. En begrenset bruk vil likevel være mulig, men dette blir kun enveis fra aktør til innbygger.

  • Hvis det sendes timeavtale, kan ikke innbygger avbestille timen fra Helsenorge.
  • Hvis det sendes melding til innbygger, må det kun velges EKI (engangskontakt med innbygger), slik at innbygger ikke har mulighet til å svare. For tiden er det ikke støtte for svarfunksjonalitet i disse tilfellene.