Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Tilknytning

Nedleggelse av kobbernettet

Telenor varslet i 2018 at de kommer til å avvikle kobbernettet i Norge. Kunder tilknyttet helsenettet via kobber bør av den grunn endre sin tilknytning.

Telenor er eier av all kobberinfrastruktur i Norge og leier denne ut til ulike leverandører, deriblant Norsk helsenett. Det innebærer at du kan ha en annen linje/-internettleverandør, men det er likevel Telenor som eier kabelen. Alle kobberlinjer påvirkes av Telenors avvikling og dersom noe skjer med kobberkabelen er det stor risiko for at den ikke blir reparert. Det betyr at du risikerer å miste din tilknytning til Helsenettet. I slike tilfeller kan det ta lang tid å etablere en ny tilknytning hos deg, og du risikerer å være uten tilknytning til helsenettet over lengre tid.

På bakgrunn av denne risikoen anbefaler vi sterkt at du endrer din tilknytning til Helsenettet så raskt som mulig.

Alternativer for tilknytning

Det finnes flere løsninger for tilknytning til Helsenettet. Hvilken tilknytning dere bør velge, avhenger blant annet av om dere har eller planlegger et journalsystem via skyløsning. Ta kontakt med din IT-driftsleverandør eller din journalleverandør som kan veilede deg til hvilket alternativ som passer best for deg:

  1. Helsenettilknytning via egen linje-/internettleverandør
  2. Helsenettilknytning levert av ASP-leverandør

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål, ta gjerne kontakt med oss på telefon 24 20 00 00 eller på