Hopp til hovedinnhold
NHN

Helsenettet er en sikker digital arena for alle aktører i helsesektoren, hvor du kan kommunisere og utveksle personopplysninger og pasientinformasjon på en trygg og lovlig måte.

Sikker og effektiv informasjonsflyt i helsesektoren er noe som angår oss alle. I verste fall står det om liv. Vi er ikke i mål før alle behandlere får tilgang til den pasientinformasjonen de trenger – akkurat når det trengs. Norsk helsenett jobber for at all helseinformasjon skal være trygg og tilgjengelig – alltid.

Hva kan du bruke Helsenettet til?

Helsenettet gir deg tilgang til en rekke tjenester. Du kan blant annet sende elektroniske meldinger som f.eks.henvisninger, epikriser og refusjonskrav til Helfo.

Kommunikasjon over Helsenettet er sikkert og kryptert, og det er enkelt å finne riktig mottaker. Du kommuniserer enkelt over Helsenettet direkte i ditt journalsystem.

I Helsenettet kan du i tillegg, uten ekstra kostnad, benytte tjenester som hjemmekontor, fjernhjelp, drift av e-post, ha domenet ditt hos Norsk helsenett m.m.

Hva koster et medlemskap i Helsenettet?

Medlemsavgiften er 1 247 kr pr md, og faktureres forskuddsvis en gang per kvartal. I tillegg kan det komme kostnader i forbindelse med tilknytning til Helsenettet.

Alle virksomheter med eget organisasjonsnummer må ha eget medlemskap.